HWSO/HAK wil graag de kunst het algemeen en de muzikale kunst in het bijzonder promoten. Daarom publiceren we regelmatig van bevriende ensembles, koren, orkesten en solisten de concertinformatie op onze website.

Concerten in de aankomende tijd:

15 december 2018

Een bijzonder kerstconcert  van onze eigen Mark Toxopeus in de serie Arboretumconcerten op zaterdag 15 december in de Arboretumkerk in Wageningen.

Binnenkort breekt de knusse adventstijd aan met zijn lange, gezellige avonden. Overal gloeien zachte lichtjes. De musici van de Arboretumconcerten hebben speciaal voor deze periode een prachtig kerstprogramma in petto. Zaterdag 15 december vanaf 20 uur bent u van harte welkom in de kerk aan de Arboretumlaan te Wageningen voor een klassiek concert.

Pianist Mark Toxopeus en sopraan Murni Suwetja zullen een grote verscheidenheid aan klassieke kerstliederen ten gehore brengen. Talloze componisten uit alle windstreken hebben zich laten inspireren door het kerstverhaal en de bijbehorende kerkelijke en wereldse tradities. Duitse, Franse en Spaanse liederen passeren de revue; voor elk wat wils!

Na afloop is er samen met de musici nog een naborrel en kunt u kerstkransjes knabbelen met de echo van de liederen in uw nog in de oren.

Zie alle informatie op http://www.arboretumconcerten.nl.

 kerst op de berg

---------------------------------------------------------

 

16 december 2018

“Zij hoorden een nieuw lied”

Carmina Ludens, een zestienkoppig ensemble uit Nijmegen brengt de voorstelling “ZIJ HOORDEN EEN NIEUW LIED” dit jaar naar de Arboretumkerk in Wageningen, op zondag 16 december om 16.00 uur.

In deze voorstelling laten we het kerstverhaal zien vanuit de positie van de herders. In de tijd van Christus' geboorte waren herders geen lieve jongens. Ze werden veracht en buitengesloten, leefden aan de rand van de samenleving, waren verschoppelingen. Maar uitgerekend zij kregen van een engel te horen: Er is een kind geboren dat voor jullie een redder zal zijn.
Dat goede nieuws laten we klinken met de stralende muziek van Heinrich Schütz en liederen van Bach; Charpentier en Praetorius laten daarop de verbazing en ontroering van de herders horen.
Een zeer afwisselend programma van "De Profundis" tot "Exultemus”, van “He shall feed his flock” tot “Noi siamo i pastori”, een Italiaans volksliedje. Naast koorstukken zijn er solo’s en instrumentale intermezzo’s, maar ook het publiek mag een keer meezingen.
Om de intentie van de muziek te versterken wordt gespeeld met de ruimte en worden andere theatrale middelen zoals mise-en-scène, decor, licht en kleding ingezet. Carmina Ludens wordt begeleid door blokfluiten, viool en fagot.

Entree: 15 euro, inclusief programmaboekje (jongeren t/m 16 jaar gratis toegang), PIN aanwezig.
Kaarten reserveren kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:  www.carminaludens.nl

 plaatje

----------------------------------------------------------

 Mark Toxopeus met het Rodion Trio.

 

---------------------------------------------------------