Er waren eens... een schoolkoor en een schoolorkest. Koor en orkest werden groter, volwassen en uiteindelijk zelfstandig. Dat is, in een notedop, de geschiedenis van Het Andere Koor en Het Wagenings Symfonie Orkest.

Na 40 jaar zoeken we nog steeds naar bijzondere dingen. Liederen in een bijzondere taal, symfonieën die niet in de top 10 van de klassieke muziek staan of muziek die op een of andere manier boven het maaiveld uitsteekt. Wij denken dat ons dat lukt. ‘Gloria’ van Francis Poulenc is daar een voorbeeld van, evenals ‘Switezianka’ van Nicolai Rimski-Korsakov. Of het wonderschone Messa da Requiem van Giovanni Sgambati.

Een van de doelstellingen van de stichting HWSO-HAK is om klassieke muziek toegankelijk en dus betaalbaar te houden. Dat geldt niet alleen voor de leden, maar vooral voor het publiek.

Een andere doelstelling is, dat onbekend talent een kans moet krijgen. Veel solisten en andere (semi-)professionele muzikanten zijn hun carrière begonnen bij HWSO-HAK.

Maar zoals het met zoveel dingen gaat: om te blijven doen wat we doen, is er geld nodig, veel geld. HWSO-HAK is altijd op zoek naar mensen die een financiële bijdrage willen leveren. Iets voor u? Investeert u in HWSO-HAK, dan investeert u in het behoud van cultuur en in een avond genieten. Wat krijgt u in ruil? Bij een bedrag tot 250 euro per jaar beschouwen we u als donateur. We houden u op de hoogte van het programma en de concertdata en u krijgt de mogelijkheid om toegangskaarten in de voorverkoop te bestellen (normaliter alleen voor leden mogelijk).
Geeft u 250 euro of meer, dan noemen we u sponsor. Als sponsor krijgt u twee toegangskaarten gratis, heeft u de mogelijkheid om meer kaarten via de voorverkoop te bestellen en wordt uw naam vermeld op onze website en in ons drukwerk. Natuurlijk houden we u ook op de hoogte van onze concerten. Lest best: u ontvangt na afloop van het concert een cd van het concert.

Heeft het uw belangstelling gewekt? Wilt u meer informatie? Stuur uw gegevens naar: Stichting HWSO-HAK

Onze sponsors

Onze concerten worden mede mogelijk gemaakt door de (vaste) steun van:

Pantarijn

Pantarijn, Wageningen.

Gemeente Wageningen

Van Putten Van Apeldoorn notarissen/adviseurs/mediators (mr Sjirk Bijma), Wageningen

Met dank aan:

Graphikos Grafisch Ontwerp

Masters of Media