Stef 2018

Stef Collignon (1965) kreeg op jonge leeftijd al piano- en vioollessen, maar leerde ook slagwerk spelen in het plaatselijke harmonieorkest. Zijn vioollerares liet hem talloze concerten en repetities bijwonen en wakkerde daarmee de liefde voor klassieke muziek aan. Nog tijdens zijn studie Engelse taal- en letterkunde belandde hij in de (klassieke) muziekindustrie, bij het platenlabel Philips Classics. Later was hij werkzaam in diverse culturele functies, onder meer als festivaldirecteur van het Haagse Festival Classique, juryvoorzitter van de klassieke Edisons en (mede)bedenker van het televisieprogramma De Tiende van Tijl.

Tegelijkertijd ontwikkelde hij zich als dirigent. Als 16-jarige dirigeerde hij al het jongerenkoor van de plaatselijke kerk; tijdens zijn studie volgde hij enkele directielessen bij Jules van Hessen, fungeerde hij als orkestrepetitor, en werd vervolgens dirigent van Het Leiden English Choir and Orchestra.

Van het een kwam het ander:

Orkesten als Collegium Musicum Leiden, het Philips Symfonie Orkest, het orkest van het Koninklijk Conservatorium, Het Orkest Amsterdam en diverse kamerorkesten en ensembles stonden onder zijn leiding. Sinds de oprichting van Het Haags Kamerkoor Thinc is Stef daarvan de dirigent., en sinds 2015 van Het Wagenings Symfonie Orkest/Het Andere Koor.

De repetities van HWSO en HAK  zijn een genoegen; Stef brengt zijn enthousiasme voor muziek over op koor en orkest en het ontbreekt niet aan - al dan niet op waarheid gebaseerde - anekdotes.

Op onze concerten kunt u het resultaat komen beluisteren en misschien zelfs gemotiveerd worden onze gelederen te komen versterken..

(Foto: Patricia Steur)