Stef Collignon werd geboren op 10 november 1965 in Rotterdam. Hij kreeg vanaf jonge leeftijd piano-Stef Collignon 1 en vioollessen, maar leerde ook slagwerk spelen in de plaatselijke harmonie. Zijn vioollerares was Elizabeth Hajdu, concertmeester bij het Rotterdams Philharmonisch orkest, die hem talloze concerten en repetities liet bijwonen en zodoende de liefde voor klassieke muziek aanwakkerde.


Hoewel hij zijn studie Engelse taal- en letterkunde in Leiden uiteindeljk met succes heeft afgerond, belandde hij nog tijdens zijn studie in de (klassieke) muziekindustrie, bij het platenlabel Philips Classics. Daar was hij achtereenvolgens product manager, artist & repertoire manager en vice-president international marketing. In 1999 stapte hij over naar de populaire muziek, als managing director van Polydor (later: Universal Music).
Sinds zijn vertrek bij Universal was hij werkzaam in diverse culturele functies, waaronder festivaldirecteur van het Haagse Festival Classique, juryvoorzitter van de klassieke Edisons, management adviseur van een bekende Londense 'artist agency', en (mede-)bedenker van het televisieprogramma 'De Tiende van Tijl'. Tegenwoordig is hij directeur van een investeringsmaatschappij met een groot portfolio aan kunst en cultuur.


Boven alles voelt Stef zich muzikant. Als violist speelde hij in vele amateur- en (semi)professionele orkesten, waaronder 3 tournees met het Nederlands Studenten Orkest. Als dirigent stond hij voor orkesten als Collegium Musicum Leiden, het Philips Symfonie orkest, het orkest van het Koninklijk Conservatorium en diverse kamerorkesten en ensembles. Kamerkoor Thinc (Den Haag) staat sinds zijn oprichting onder leiding van Stef.
Stef woont in Amsterdam met zijn echtgenote en kinderen.