Michiel de LAnghe

Michiel Delanghe (1987) behaalde zijn Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (België), waar hij orkestdirectie studeerde bij Ivo Venkov en Koen Kessels.

In December 2013 won hij de derde prijs én de “Special Award” in the 11th Cadaques Orchestra International Conducting Competition. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de wedstrijd, dat deze prijs werd uitgereikt.

Tijdens zijn studies dirigeerde hij verschillende concerten met het orkest van het conservatorium (Poulenc’s orgel concerto, Mahler’s 4th symphonie,…) en met het Ensemble XXI (contemporary music). 
Daarnaast werkte hij regelmatig als assistant-dirigent in de Vlaamse Opera, waar hij dirigenten zoals Patrick Fournillier (Turandot), Yannis Pouspourikas (Candide) en Jef Smits (Aladino e la lampado Magico) assisteerde.
Michiel nam deel aan Masterclasses met Robin Engelen en “het collectief” (Pierrot Lunaire) en met Ivo Venkov en het philharmonisch orkest van Russe (Bulgarije) met wie hij Beethoven’s 4de symfonie dirigeerde.

Sinds 2007 werkt Michiel met verschillende orkesten en koren in België en Nederland. Zo was hij van 2007-2011 dirigent van het symfonisch jeugdorkest Edegem. In 2012 volgde hij Jussi Jaatinen op als orkestdirigent van HWSO/HAK. In 2014 en 2015 dirigeerde Michiel zowel het koor als het orkest. In 2016 is Michiel opgevolgd door Stef Collignon.

www.michieldelanghe.com

Foto: © Joan Tomàs