HWSOHAK stef270x90

Koor en orkest voeren al sinds 1969 'klassieke' muziek uit in afgewogen combinaties van zelden uitgevoerd repertoire met bekender werk, van barok tot hedendaags. Spelplezier en niveau zijn even belangrijk. Ook wordt er (bijvoorbeeld in solistische rollen of partijen) veel ruimte gegeven aan jong talent van de diverse conservatoria.

stef samen

Stef Collignon (1965) kreeg op jonge leeftijd piano- en vioollessen, maar leerde ook slagwerk spelen in het plaatselijke harmonieorkest. Zijn vioollerares liet hem talloze concerten en repetities bijwonen en wakkerde daarmee de liefde voor klassieke muziek aan. Lees hier verder.

Componisten 2019

Frankrijk is een land van zeer getalenteerde componisten. Drie van hen staan dit jaar bij ons in de schijnwerpers: Gabriel Fauré, Maurice Ravel en César Franck. Met respectievelijk een requiem, een symfonie en een werk voor piano. Kijk bij ons programma voor meer informatie. 

korkest2

HWSO/HAK is steeds op zoek naar enthousiaste amateurs en gedreven profs, naar zangers en musici die onze gelederen willen komen versterken. De beperkte hoeveelheid tijd die je aan repetities kwijt bent, het hoge niveau van onze uitvoeringen op toplocaties en de combinatie koor + orkest: waar wacht je nog op?

Beste FASO-leden,

De FASO heeft weer een speeldag in voorbereiding en wel op ZATERDAG 29 SEPTEMBER, mooi centraal in Zwolle.

De FASO-speeldagen zijn bedoeld om muziek uit de FASO-bibliotheek te leren kennen. Daarom verkennen/spelen wij “Branding” van Tjalling Wijnstra, geschreven voor het Fries Kamerorkest (met steun van de FASO). Verder spelen wij “The Song of India” uit “Sadko” van Rimskij-Korsakow. Iedereen is welkom die in een “gemiddeld orkest” kan meespelen, voor de echt beginnende instrumentalisten zal het niveau te hoog zijn. Bij twijfel over de speelbaarheid kunnen wij de partijen snel opsturen. Er is plaats voor: 2fl,2 hb,2 kl,2 fg,4 hrn, 2 trp, 3 trb,pk,1 slw, str(v1,v2,alt,cello/cb).

Wij hopen op een mooi orkest, een orkest van jong en oud, zodat we een dag lang heerlijk muziek kunnen maken onder leiding van Tjalling Wijnstra. Op de vorige speeldagen waren leden van veel uiteenlopende orkesten aanwezig (ook Hafabra). Na het spelen en tijdens de pauzes is er voldoende tijd om met elkaar kennis te maken, informatie uit te wisselen en elkaar met verhalen over het eigen orkest te inspireren.       

* Wij spelen in Zwolle, in Domusica (Radewijnsstraat 10 ), goed bereikbaar met OV en auto.       
* Meedoen kost € 27,50 voor FASO-leden en € 32,50 voor niet-leden (incl. lekkere lunch en een aantal consumpties).       
* We spelen op za. 29 september van 11.00 tot 17.00 uur, met doorspelen/uitvoering om 16.30 en borrel na.

Inschrijving,voor 1 september, via het aanmeldformulier [2] zie de flyer of www.faso.eu [3].
Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zie de flyer of bel met Ien van Gerwen (06-1849 5444) of Nelleke Geusebroek (06-5589 2117) .
Plaatsing gaat in volgorde van binnenkomst (vol = vol). Indeling zo nodig, na overleg, op basis van ervaring, huidige plek in het orkest en recent gespeeld werk.

Tjalling Wijnstra
Tjalling Wijnstra begon zijn muzikale carrière als accordeonist. Hij studeerde in Groningen en in Kopenhagen. Daarna studeerde hij orkestdirectie bij achtereenvolgens Lucas Vis en Joop van Zon en studeerde hij af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Roland Kieft. Van 2005 tot september 2011 was hij als kapelmeester en koorleider verbonden aan Opera Zuid in Maastricht. Hij assisteerde gedurende deze periode alle operaproducties van Opera Zuid in samenwerking met Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest en dirigeerde tevens voorstellingen van Don Giovanni van Mozart, De Parelvissers en Carmen van Bizet, Die Lustige Witwe van Lehar, Il Barbiere di Siviglia van Rossini,
Tjalling is momenteel artistiek leider en oprichter van Opera Company Noord, is actief bij Opera Spanga en is vaste dirigent van Filharmonie Noord.

Tot ziens in Zwolle!
Ien van Gerwen en Nelleke Geusebroek

Login (alleen voor leden)

 

Eigenwijze vogels