HWSOHAK stef270x90

Koor en orkest voeren al sinds 1969 'klassieke' muziek uit in afgewogen combinaties van zelden uitgevoerd repertoire met bekender werk, van barok tot hedendaags. Spelplezier en niveau zijn even belangrijk. Ook wordt er (bijvoorbeeld in solistische rollen of partijen) veel ruimte gegeven aan jong talent van de diverse conservatoria.

stef samen

Stef Collignon (1965) kreeg op jonge leeftijd piano- en vioollessen, maar leerde ook slagwerk spelen in het plaatselijke harmonieorkest. Zijn vioollerares liet hem talloze concerten en repetities bijwonen en wakkerde daarmee de liefde voor klassieke muziek aan. Lees hier verder.

Componisten 2019

Frankrijk is een land van zeer getalenteerde componisten. Drie van hen staan dit jaar bij ons in de schijnwerpers: Gabriel Fauré, Maurice Ravel en César Franck. Met respectievelijk een requiem, een symfonie en een werk voor piano. Kijk bij ons programma voor meer informatie. 

korkest2

HWSO/HAK is steeds op zoek naar enthousiaste amateurs en gedreven profs, naar zangers en musici die onze gelederen willen komen versterken. De beperkte hoeveelheid tijd die je aan repetities kwijt bent, het hoge niveau van onze uitvoeringen op toplocaties en de combinatie koor + orkest: waar wacht je nog op?

Het Andere Koor (HAK) in Wageningen heeft weer plaats voor goedgestemde zangers/zangeressen! Kom eens kijken en luisteren tijdens één van onze reguliere repetities. Zie ons repetitieschema.

WAT MAAKT HET ANDERE KOOR ZO AANTREKKELIJK?

  • Er wordt gerepeteerd op een zaterdag of zondag, in Utrecht of Wageningen. Deels samen met ons eigen orkest, Het Wagenings Symfonie Orkest (HWSO).
  • Halverwege het seizoen is er een repetitieweekend van koor en orkest met een gezellige en lekkere maaltijd.
  • Er wordt niet elke week gerepeteerd (aantal repetities per seizoen 10 à 12) en we geven in april concerten in Wageningen en in het prachtige Musis in Arnhem.
  • Programma komend seizoen: muziek van Franse componisten: Franck, Duruflé, Saint-Saëns en Fauré.
  • In het seizoen 2019-2020 komt HWSO/HAK met een spectaculair jubileumprogramma: Cavalleria Rusticana.

Wil je weten wat we gaan doen? Die informatie vind je op onze programmapagina.

Aanmelding niet verplicht - wél handig – via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dan ontvang je de bladmuziek per mail.

Login (alleen voor leden)

50 jaar beeld koorkest