HWSOHAK stef270x90

Koor en orkest voeren al sinds 1969 'klassieke' muziek uit in afgewogen combinaties van zelden uitgevoerd repertoire met bekender werk, van barok tot hedendaags. Spelplezier en niveau zijn even belangrijk. Ook wordt er (bijvoorbeeld in solistische rollen of partijen) veel ruimte gegeven aan jong talent van de diverse conservatoria.

stef samen

Stef Collignon (1965) kreeg op jonge leeftijd piano- en vioollessen, maar leerde ook slagwerk spelen in het plaatselijke harmonieorkest. Zijn vioollerares liet hem talloze concerten en repetities bijwonen en wakkerde daarmee de liefde voor klassieke muziek aan. Lees hier verder.

puccinidvorak

Puccini en Dvorak. In ons jubileumconcert in 2020 voeren wij van hen de Messa di Gloria (Messa a quatro voci) respectievelijk de 8e Symphonie uit.

korkest2

HWSO/HAK is steeds op zoek naar enthousiaste amateurs en gedreven profs, naar zangers en musici die onze gelederen willen komen versterken. De beperkte hoeveelheid tijd die je aan repetities kwijt bent, het hoge niveau van onze uitvoeringen op toplocaties en de combinatie koor + orkest: waar wacht je nog op?

Wij hebben besloten om de repetities in principe - als de regelgeving dat toestaat - weer op te pakken in september 2021 en de concerten in te plannen voor april 2022. De (voorlopige) data zijn rechtstreeks naar alle leden gecommuniceerd. Deze website zal pas in de zomer van 2021 weer actueel gemaakt worden.

 

 


 

Het Andere Koor (HAK) in Wageningen heeft weer plaats voor goedgestemde zangers/zangeressen! Kom eens kijken en luisteren tijdens één van onze reguliere repetities. Zie ons repetitieschema.

WAT MAAKT HET ANDERE KOOR ZO AANTREKKELIJK?

  • Er wordt gerepeteerd op een zaterdag of zondag, in Utrecht of Wageningen. Deels samen met ons eigen orkest, Het Wagenings Symfonie Orkest (HWSO).
  • Halverwege het seizoen is er een repetitieweekend van koor en orkest met een gezellige en lekkere maaltijd.
  • Er wordt niet elke week gerepeteerd (aantal repetities per seizoen 10 à 12) en we geven in april concerten in Wageningen en in het prachtige Musis in Arnhem.
  • In het seizoen 2019-2020 staan Dvorak en Puccini op het programma.

Wil je weten wat we gaan doen? Die informatie vind je op onze programmapagina.

 

Login (alleen voor leden)

50 jaar beeld koorkest